• Verzending
  • Verzending binnen
  • Geld-terug-garantie

Vijververzorgingsproducten voor vijvervissen - POND Mud EX van Aquaris - 250g

8.12 €
32.5 € / 1 Kg
Incl. BTW 21% Verzenden
Verzendgewicht per stuk: 250 g
  • Merk: AQUARIS
  • Model: 120130
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Aquaris POND Mud EX

Het is onvermijdelijk dat zich in de loop van de tijd modder ophoopt in de tuinvijver, zich vastzet op de bodem en het water steeds troebeler maakt.

Met POND Mud EX van Aquaris kunt u het water op natuurlijke wijze ontdoen van bestaand vijverslib en zo een beslissende bijdrage leveren aan een goede waterkwaliteit.

Hoe vijverslib in tuinvijvers wordt gevormd

Vijverslib bestaat uit verschillende organische stoffen die op de bodem van de vijver bezinken en daar geleidelijk worden afgebroken. Naast dode waterplanten en algen gaat het bijvoorbeeld ook om de uitwerpselen van uw vissen en bladeren die in de tuinvijver zijn gevallen.


De vorming van vijverslib is volkomen normaal. Het kan echter tot bederf leiden en de waterkwaliteit ernstig aantasten. Dit leidt onvermijdelijk tot een aanzienlijke verslechtering van de levensomstandigheden voor waterplanten en vijverbewoners.

Aquaris POND Mud EX breekt vijverslib op natuurlijke wijze af

Met Aquaris POND Mud EX kunt u bestaande vijvermodder effectief uit uw tuinvijver verwijderen en de vorming ervan op betrouwbare wijze voorkomen.

Daartoe bestaat onze POND Mud EX uit een speciaal mengsel van minerale dragers en bacteriën die de in het vijverslib aanwezige micro-organismen stimuleren, zodat verontreinigende stoffen zoals nitriet, ammoniak en fosfaat worden afgebroken.

Op die manier wordt het water in de tuinvijver weer helder en worden rottingsprocessen voorkomen. Dit verbetert de waterkwaliteit en zorgt er ook voor dat de gezondheid van uw vijvervissen niet onnodig wordt aangetast.

Waarom u met Aquaris POND Mud EX een goede keuze maakt

Met Aquaris POND Mud EX kiest u voor een hoogwaardig vijververzorgingsproduct met een hoog rendement, dat geen chemicaliën nodig heeft en de afbraak van vijverslib op natuurlijke wijze ondersteunt.

Met onze POND Mud EX levert u dus een beslissende bijdrage aan het behoud van het ecologisch evenwicht in uw vijver, wat ook merkbaar is in de vorm van gezondere en vitalere vissen.

Uw voordelen met Aquaris POND Mud EX in een oogopslag:

  • Natuurlijke vijvermodderverwijdering zonder chemicaliën
  • Bewezen samenstelling van minerale dragers en bacteriën
  • Bijzonder hoge opbrengst
  • Waardevolle ondersteuning voor de vitaliteit en gezondheid van uw vissen
  • Ook een uitstekende keuze voor koivijvers

Doseeradvies: Wij adviseren 50 g Aquaris POND Mud EX per 10.000 liter vijverwater te gebruiken. Voor optimale waterwaarden dient Aquaris POND Stable pH/KH gebruikt te worden alvorens de POND Mud EX vijver modder verwijderaar toe te passen.

%s beoordeling(en)

Geef uw beoordeling

Trustmark